Het mystieke pad is de reis van de ziel die afgescheiden is en die teruggaat naar de vereniging. Op reis naar Huis zoeken we onze meest innerlijke essentie, de waardevolle parel die verborgen ligt in het Hart.

 

Veerle is de naam die ik gekregen heb in 1967

Als kinesitherapeute heb ik een goede basis om het menselijke lichaam te kennen. Daarnaast heb ik tal van cursussen gevolgd om me te verdiepen in hoe de mens en het leven in elkaar zitten. Dit alles, samen met mijn eigen ervaringen bracht me naar de weg die ik nu bewandel.

Het leven is een “boeiende reis” !

Het is een weg die vele gezichten kent. Vreugdevolle, Liefdevolle en ook dikwijls vol moeilijkheden en dieptepunten…

Voor mij is het echter heel duidelijk dat het leven brengt wat nodig is om te groeien als mens en in bewustzijn.

Ik heb zelf de taak en verantwoordelijkheid mijn leven, met ups en downs, te beleven en te sturen. Het delen van mijn kennis en ervaringen, het bieden van hulp, is een levenstaak naar mijn medemensen en de Aarde !

Uit eigen ervaring weet ik dat ontspannen in deze tijd zeer belangrijk is. We zijn uit ons eigen ritme getrokken en staan onder grote druk in het leven, in ons denken en voelen. Hoog tijd om terug, met meer rust, in jezelf thuis te komen…!!!

We zijn allen hier gekomen om eerst onszelf te (h)erkennen in het “IK BEN” om dan te kunnen gaan naar het “WIJ ZIJN”. Met andere woorden, pas als je eerst jezelf verzorgt en terug leert waarderen, kan je voor de ander zorgen.

Hoe je dat doet is voor iedereen anders maar het doel blijft hetzelfde:

Doorheen de donkerte en de vreugde van het leven,
de kracht terugvinden om het Licht te durven inademen en de onvoorwaardelijk Liefde te worden


Je moet in de nacht
geloven
om tussen de sterren
die ene te zien
die zegt dat het kan:
dat de mens in zijn zachtste aarde
genoeg redenen vindt
om te groeien
naar het Licht.

Kris Gelaude